Vår dirigentMitt namn är Sara Höglind och jag började som dirigent för Decibellerna år 2003, om jag minns rätt. Efter några år blev det en paus, men sedan hösten 2013 är jag tillbaka igen och det är jag förstås väldigt glad över!

Min ambition med Decibellerna är att få fram ett bra musikaliskt resultat, men där själva nöjet att sjunga tillsammans är det viktigaste. Oftast går förstås dessa hand i hand - det är roligt att sjunga när det låter bra!

Förutom att dirigera Decibellerna har jag ganska många järn i elden. Jag jobbar för närvarande som lärare i svenska för invandrare i Ronneby kommun, men har under många år arbetat som sångpedagog på Törnströmska gymnasiets estetiska program i Karlskrona. I min mans och mitt företag Höglind Musik & Talproduktion gör jag många tal- och sångjobb; det kan vara radioreklam, utbildningar och talböcker, och jag frilansar också som sångerska, främst inom jazzgenren.

De musikaliska utbildningar jag har bakom mig är musiklärarutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm, där jag bl.a. sjöng i Eric Ericssons körer Musikhögskolans kammarkör och Musikhögskolans vokalensemble (dirigentelevernas övningskör), och en Master of Music Education från University of North Texas, USA. Vid den senare var jag medlem i en fantastisk vokalgrupp: UNT Jazz Singers, en "jazzkör" med kompband, en typiskt amerikansk företeelse inom den vokala jazzmusiken, och en spännande erfarenhet att ha med i bagaget.

Ursprungligen kommer jag från Gagnef i Dalarna via Stockholm, men bor nu i Johannishus tillsammans med man, barn, hund och tre katter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar