På gång


Under våren 2015 håller vi på med att öva in en "standardrepertoar" för kören, sånger som är användbara i många sammanhang och roliga att sjunga, både på konsert och fest. Det handlar just nu om traditionell svensk körmusik och kan vara allt ifrån snapsvisor till Hugo Alfvén, men kommer efter hand att utökas med lite modernare tongångar också.

Framför oss har vi en vårsoaré den 3 maj där upplägget än så länge är ganska öppet, men det lutar åt musikquiz eller melodikryss vid caféborden på Kulturcentrum. En mysig eftermiddag tillsammans, där det säkerligen även bjuds på allsång och kanske någon gästartist.

Men innan dess sjunger vi in våren på Snäckebacken. Att uppträda på Valborgsmässoaftonen är för Decibellerna en årligen återkommande tradition som vi är mycket glada över att få vara med om. Där har vi upplevt kyla, regn, blåst och sol, men inget har stoppat varken oss, vårtalaren eller våren själv. Naturligtvis hoppas vi att årets Valborg ska få bli varm och skön med kvittrande fåglar och musöron på björkarna!

Den stora begivenheten 2015 är annars höstens konsert tillsammans med Ale Möller trio (Ale Möller, Mats Öberg och Olle Linder), något vi är enormt exalterade över! Datum är inte satt ännu, men tanken är att den ska bli av i september eller oktober. Många av de sånger vi övar på nu kommer i någon form att ingå i konserten med Ale, och konceptet blir gränsöverskridande musik där våra och Ales favoritlåtar blandas, kombineras och får nytt liv.


Ale Möller är definitivt en av Sveriges mest spännande folkmusiker, en äkta multiinstrumentalist som skapar fritt och drivet, med nyfikenhet, musikantskap och virtuositet. Att få möta och musicera tillsammans med Ale Möller trio kommer att bli fantastiskt spännande, förhoppningsvis inte bara för oss utan även för den månghövdade publiken!

Inför höstens uppstart planerar vi förresten en körhelg på någon trevlig kursgård i Blekinge. Efter sommarens ledigheter är det alltid roligt att få träffas för att både sjunga och umgås lite mer intensivt, en kick-start i slutet av augusti så vi är redo för den stora konserten.

Ja, sen så kommer julen och då är det dags för julsånger igen, alltid lika roligt och uppskattat både av oss som sjunger och de som lyssnar. Just nu vet vi inte när, var eller hur, men ATT vi kommer att dyka upp någonstans kring jultiden kan ni vara säkra på.

Välkommen till våra arrangemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar