Om DecibellernaSångkören Decibellerna är en ideell förening vars syfte är att främja körsång, vilket i praktiken betyder att vi träffas och sjunger tillsammans varje torsdag i Kulturskolans lokaler i Ronneby. Vi är en blandad kör, alltså fyrstämmigt med både damer och herrar, och vi sjunger allt från traditionell körmusik till moderna låtar med kompband.

Vi uppträder förstås med jämna mellanrum, både vid konserter vi själva arrangerar och när vi blir anlitade av andra. Det kan vara valborgsfirandet på Snäckebacken, Julkul i Bergslagen, samarbeten med professionella artister och musiker eller allsångskvällar.

Förutom att sjunga tillsammans, träffas vi även ibland bara för att umgås och ha trevligt. Vi tycker att det är viktigt att bygga upp en bra gemenskap, det blir roligare att sjunga då!

Vår verksamhet stöds av Ronneby kommun och Studieförbundet Vuxenskolan, där vi finns med som studiecirkel. Kostnaden för att vara med i Decibellerna är 450 kronor per termin, halva priset för studerande.

Är du intresserad av att börja sjunga med oss är du varmt välkommen att prova på ett par gånger och se hur det är! Kontakta vår ordförande eller dirigent i så fall.1 kommentar: